TOP 5 prezentów na Dzień Mamy od DaWandy

Do okazania szacunku i miłości wyrażonego słowami, zawsze dołączamy prezent, który sprawi mamie radość i podkreśli to, co czujemy. Przychodzi w końcu moment, w którym zaczyna nam brakować pomysłów na podarunek. Co prawda, nie musi być drogi, ale warto by był pomysłowy i przypominał, od kogo jest. Z pomocą przychodzi DaWanda, na której każdy wybierze dla swojej mamy oryginalny i wyjątkowy prezent. Ogromny wybór ułatwi znalezienie tego jedynego i niepowtarzalnego, wykonanego ręcznie z najwyższą starannością. Przedstawiamy topową piątkę prezentów z okazji Dnia Mamy od DaWandy!

Mama to dla każdego z nas kobieta wyjątkowa i niezastąpiona. Dzięki niej znaleźliśmy się na świecie. To ona oddała nam swoje serce w całości. Jest osobą, na którą zawsze możemy liczyć, bez względu na sytuację i okoliczności. Kocha ponad życie i zrobiła dla nas więcej, niż ktokolwiek inny. Jak jej się odwdzięczyć? Za miłość, troskę i wsparcie powinniśmy dziękować przy każdej możliwej okazji. Jednak jest w roku jeden dzień, w którym wdzięczność okazujemy szczególnie. 26 maja obchodzimy Dzień Matki, czyli święto należące tylko do mam.

1. Niepowtarzalna biżuteria

Wszystkie kobiety kochają biżuterię. Jest ona dopełnieniem stylizacji, dodaje jej szyku i podkreśla charakter. Piękne dodatki sprawiają, że czujemy się wyjątkowo. Jednak żaden nie będzie cieszył tak, jak np. ręcznie wykonany wisior z drewna czy żywicy, w której zatopiony jest kwiat.
MagicalWood / DaWanda.pl

Grol Jewellery / DaWanda.pl

Beeleco / DaWanda.pl

Stefani Store / DaWanda.pl

Marta Latawiec / DaWanda.pl

Oriente Glamour / DaWanda.pl

Bajobongo / DaWanda.pl

MrÓ Soutache / DaWanda.pl

atelier4 / DaWanda.pl

2. Kosmetyki, których nie kupisz w drogerii

Kosmetyki to praktyczny i zawsze przydatny prezent. Nie oznacza to jednak, że nudny. Zapachowa świeca do masażu czy kawowy peeling to niebanalne rozwiązania, które zaskoczą niejedną kobietę. Dodatkowo, oryginalne produkty można spakować w ładną i funkcjonalną kosmetyczkę.
LULALY / DaWanda.pl

Kostka Mydła / DaWanda.pl

Enklare Natural Cosmetics / DaWanda.pl

Naturologia / DaWanda.pl

Sape / DaWanda.pl

pracownia północ / DaWanda.pl

3. Kwiaty wiecznie żywe

Istnieją kwiaty, które nigdy nie zwiędną, ponieważ wykonane są z materiału. Co najważniejsze, możemy stworzyć z nich własną kompozycję, według gustu. Taki bukiet to nowatorskie podejście. Dzięki niemu mama będzie mogła cieszyć się kwiatami przez lata.
MYK STUDIO / DaWanda.pl

Bawełniany Raj / DaWanda.pl

4. Dla mamy i dziecka

Niezwykle ciekawym jest pomysł podarowania mamie części garderoby, którą w mniejszej wersji będzie mogło nosić dziecko. Takie same sukienki, bluzy, t-shirty lub w przypadku maluszka, po prostu body, dają przeuroczy efekt. Takie stylizacje podkreślają, jak zgrany duet tworzy mama i dziecko.
LOOK made with Love / DaWanda.pl

LOVEMADE / DaWanda.pl

Pestka / DaWanda.pl

LOVEMADE / DaWanda.pl

Pestka / DaWanda.pl

Lumide - Lumide Kids / DaWanda.pl

StefStaff / DaWanda.pl

Mimi Monster / DaWanda.pl

5. Zrób to sam!

Dla mamy nie ma nic bardziej rozczulającego, niż prezent wykonany przez dziecko, niezależnie od jego wieku. Wisiorek z własnym rysunkiem czy naszyjnik, do którego można włożyć pamiątkowy liścik lub kamyczek z pewnością staną się jednymi z ulubionych.
MARIAELA / DaWanda.pl

BonzooBox / DaWanda.pl

MARIAELA / DaWanda.pl

Biżuteria jesień-zima 2016/17: Rozmiar ma znaczenie

W tym sezonie projektanci pół żartem, pół serio przekonują nas, że w przypadku biżuterii rozmiar ma naprawdę duże znaczenie. Jesienią i zimą 2016/17 ozdoby przybierają format maxi. Spektakularne formy, duże kolie, długie kolczyki i, co ważne, bogactwo detali i materiałów skupiają na sobie całą należną uwagę.