Bernard Potocki stworzy zespół developerski w warszawskim biurze DaWandy

5. Urodziny DaWanda.pl

Bernard Potocki stworzy zespół developerski w warszawskim biurze DaWandy

DaWanda.pl - platforma internetowa pośrednicząca w sprzedaży produktów handmade, polskiego designu i niezależnej mody - obchodzi właśnie 5. urodziny. To idealny moment, by jeszcze bardziej wpłynąć na dalszy rozwój marketplace’u. W tym celu powstaje polski zespół deweloperski, którym pokieruje Bernard Potocki - wcześniej współtwórca software house’u Rebased.

Bernard Potocki, Head of Technical Operations Poland, DaWanda.pl

Bernard Potocki przeszedł do DaWandy z firmy Rebased, gdzie jako Chief Technology Officer zarządzał zespołem 25 programistów i współpracował z wieloma zagranicznymi klientami, outsourcującymi usługi programistyczne. W DaWanda.pl od początku lipca 2017 odpowiada za rekrutację zespołu deweloperskiego, który już w październiku wesprze polską platformę oraz rozpocznie współpracę z działem niemieckim nad modernizacją i rozwojem całej, międzynarodowej platformy sprzedażowej. Kilkuosobowy zespół kierowany przez Bernarda Potockiego składać się będzie wyłącznie z wyspecjalizowanych programistów.

Decyzja o stworzeniu zespołu deweloperskiego, który będzie tak blisko współpracował z oddziałem w Berlinie to dla polskiej platformy strategiczny krok i wierzymy, że dzięki niemu jeszcze bardziej nabierzemy tempa. Polska platforma notuje w tym momencie ok. 2 mln. wizyt miesięcznie, więc realnie jest największym miejscem z rodzimym rękodziełem w sieci. Poza dużą sprzedażą w Polsce, ok. 25-30% transakcji to eksport. Rozwój samej platformy jako produktu bezpośrednio wpłynie więc na rozwój lokalnego rynku handmade i pozwoli jeszcze bardziej wyjść polskim twórcom na Europę.

Jakub Butkowski, Country Executive Director, DaWanda.pl.

DaWanda.pl powstała we wrześniu 2012 r. i jako platforma sprzedażowa stała się ciekawą alternatywą dla wszystkich marek tworzących i sprzedających produkty handmade, polską, niezależną modę czy autorski design. W ciągu pięciu lat ponad 20 tys. osób i małych firm założyło na niej swój butik (obecnie to ponad 330 tys. produktów w 12 głównych kategoriach).

DaWanda.pl promuje prezenty do pokochania z Sylwią Całus

DaWanda.pl, platforma z rękodziełem, kontynuuje kampanię "Prezenty do pokochania", której pierwszą odsłonę zrealizowała w listopadzie i grudniu 2017 r, pokazując cztery filmy z pracowni twórców. Sezon wiosenny otwiera filmem o Sylwii Całus tworzącej autorską biżuterię z żywicy. Działania promocyjne obejmują trzy kanały: YouTube, Facebook i Instagram.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.