DaWanda.pl i Disney realizują projekt inspirowany Myszką Minnie

DaWanda.pl - platforma z unikalnymi produktami handmade i pomysłami DIY – we współpracy z Disneyem realizuje kampanię promującą jedną z kultowych disneyowskich postaci i prawdziwą ikonę stylu - Minnie. Osią projektu jest konkurs organizowany przez DaWandę z główną nagrodą w postaci wyjazdu zwycięzcy na London Fashion Week Festival (22-24.09).

Minnie jest uosobieniem szyku i kobiecości. Bohaterka od lat przypomina dziewczynom w każdym wieku, by były pewne siebie, wyrażały swoją osobowość i zawsze miały apetyt na życie. Styl Minnie jest ponadczasowy.
Minnie.jpg
Konkurs organizowany przez DaWandę wykorzystuje motyw zmiany stylu Minnie na przestrzeni lat. By wziąć w nim udział, uczestnicy muszą przesłać zdjęcie własnoręcznie zaprojektowanego i uszytego stroju inspirowanego Minnie oraz opublikować zdjęcie swojego autorskiego projektu w kanałach social media, oznaczając je hashtagami #MinnieInspiruje i #DaWanda. Konkurs wystartował 19.07 i potrwa równo miesiąc - do 19.08. Ogłoszenie wyników nastąpi najpóźniej 22.08. Wszelkie szczegóły dotyczące akcji można znaleźć na stronie: www.dawanda.pl/mkt/minnie.
Organizatorem konkursu jest platforma DaWanda.pl, która także funduje nagrodę główną czyli dwudniowy wyjazd na London Fashion Week Festival (22-24 września) dla zwycięzcy z osobą towarzyszącą.
W ramach inspiracji około konkursowych DaWanda przygotowała także osiem tutoriali, pokazujących krok po kroku tworzenie ciekawych dodatków inspirowanych postacią Minnie, np. opaskę z brokatowymi uszami czy spersonalizowaną broszkę. Od 19 lipca do 19 sierpnia co tydzień na kanale Youtube DaWandy będzie publikowany jeden film DIY, a na platformie DaWanda.pl tutorial zdjęciowy.

DIY: Ozdób koszulę stemplem z Myszką Minnie

Projekt realizowany przez DaWandę dla Disneya jest kolejną współpracą platformy z komercyjną marką wykorzystującą strategię content marketingową.

Jackob Buczynski x DaWanda.pl: #niejestemmasowymproduktem

...i wybieram to, co wyjątkowe. W czasach kiedy półki i wieszaki uginają się pod ciężarem masowo wytwarzanych produktów na wartości zyskują rzeczy wytworzone przez rzemieślników, ale i nas samych, nawet zupełnie amatorsko. Wielki powrót DIY (Do-It-Youself), łączącego w sobie idee recyklingu, upcyklingu a nawet coraz bardziej popularnego ruchu no waste, to dowód potwierdzający, że społeczeństwo zmęczyło się wreszcie bezduszną ‘masówką’.  #niejestemmasowymproduktem to inicjatywa Jackoba Buczynskiego - blogera, który poza stylistyczną smykałką i zamiłowaniem do lumpeksów odkrył w sobie również talent twórczy, zgrabnie łącząc te dwa tematy. I tak właśnie po wielu próbach i błędach, zarwanych nocach i testach na znajomych, powołał do życia swoją autorską markę z wyjątkowym asortymentem.
7 skórzanych plecaków nie tylko do szkoły - najnowszy trend jesieni

Każda moda zatacza koło. Mamy globalny powrót do lat 90., więc wracają też skórzane plecaki. W stylu miejskim zastępują torby na ramię, a w szkole sportowe plecaki. I całe szczęście, bo dobrze wykonany, skórzany plecak przetrwa wiele lat, nie tylko w służbie edukacji ;).

7 skórzanych plecaków nie tylko do szkoły - najnowszy trend jesieni