Jackob Buczynski x DaWanda.pl: #niejestemmasowymproduktem

Wspierajmy świadome zakupy i polskich projektantów.

Jackob Buczynski x DaWanda.pl: #niejestemmasowymproduktem

...i wybieram to, co wyjątkowe. W czasach kiedy półki i wieszaki uginają się pod ciężarem masowo wytwarzanych produktów na wartości zyskują rzeczy wytworzone przez rzemieślników, ale i nas samych, nawet zupełnie amatorsko. Wielki powrót DIY (Do-It-Youself), łączącego w sobie idee recyklingu, upcyklingu a nawet coraz bardziej popularnego ruchu no waste, to dowód potwierdzający, że społeczeństwo zmęczyło się wreszcie bezduszną ‘masówką’.  #niejestemmasowymproduktem to inicjatywa Jackoba Buczynskiego - blogera, który poza stylistyczną smykałką i zamiłowaniem do lumpeksów odkrył w sobie również talent twórczy, zgrabnie łącząc te dwa tematy. I tak właśnie po wielu próbach i błędach, zarwanych nocach i testach na znajomych, powołał do życia swoją autorską markę z wyjątkowym asortymentem.

Jackob i jego najmodniejsze kurtki sezonu.

Wybieramy nowe, kreatywne rozwiązania nie tylko z uwagi na aspekt ekonomiczny, ale głównie z potrzeby obcowania z wyjątkowymi produktami, w których tworzeniu największy udział miały...ludzkie ręce! Na rynku polskiej mody projektanci wyrastają jak grzyby po deszczu, ale kiedy myślę o świadomej modzie opartej o pomysł i jakość dopiero zaczyna robić się kolorowo.
   Jeansowe kurtki od Jackob Buczynski, to ukłon w stronę wszystkich tych, którzy cenią oryginalne projekty, powrót do solidnego i przyjemnego oku upcyklingu i samą koncepcję świadomych wyborów. Flagowy produkt Jackoba to świeży koncept, który przywodzi na myśl beztroskie dzieciństwo, wakacje, festiwale, taniec i dystans do świata. A za tym się teraz tęskni w betonowej dżungli! Cały ten jeans i kolorowe frędzle falujące niczym pióra rajskiego ptaka obiecują ciekawskie spojrzenia i wabią ludzi, którzy wcale nie muszą mieć nic wspólnego z polskimi projektantami. Kurtki selekcjonuje sam szperając po ulubionych lumpeksach, podobnie rzecz się ma z frędzlami - materiały, to zbiór spódnic z odzysku. Żadna z kurtek się nie powtarza i to zarówno damska, jak i męska moda, całkowity unisex. Jackob dba by charakterystyczne przeróbki stały się trwałą ozdobą i pozwoliły kurtce przeżyć to drugie życie godnie i wystarczająco długo... Na tyle długo, by spędzać w niej czas bardzo aktywnie! DaWanda.pl kocha rękodzieło, design i polskich projektantów, więc postanowiliśmy przyłączyć się do inicjatywy #niejestemmasowymproduktem i poznać Jackoba bliżej.
Co może być lepszego niż dzień w towarzystwie ciągle uśmiechniętego projektanta najgorętszych kurtek sezonu? Tylko jedno: dzień w towarzystwie ciągle uśmiechniętego projektanta najgorętszych kurtek sezonu i poznanie miejsc, które uwielbia za ich wyjątkowość. Miejsc? W zasadzie ludzi, idei i smaków, które czynią je wyjątkowymi. Wszystko to, i wiele więcej, uwiecznił Łukasz Dziewic.
   Przyodziani w strojne kurtki JackobBuczynski zaczęliśmy wspólną podróż od rozmowy przy najlepszym śniadaniu w Warszawie nie gdzie indziej, jak w The Cool Cat. Jest tu smak, jest uśmiech i dobra energia, łatwo stracić poczucie czasu przy dobrej kawie (szczególnie tej matcha latte!). Ulegliśmy propozycji zimnego deseru, więc Kuba bez zastanowienia zabrał nas do IL CONO, gdzie sprzedają kremowe niebo. Poważnie, niebo w wielu oryginalnych smakach, dla których w przypływie emocji mogłabym zdeptać ludzi w kolejce. Jeśli lunch, to ramen, jeśli miły kubkom smakowym ramen i czar ukrytej uliczki, to MOD. A w MOD było nadzwyczajnie pięknie i pysznie, po prostu. Pogoda dopisała, pragnienie się wzmogło i uznaliśmy to za doskonały pretekst, by poznać ludzi, którzy stoją za kraftowym browarem Inne Beczki. Co ich wyróżnia na tle masowych browarów? Wszystko! A najpiękniejsze są etykiety z ilustracjami Kasi Łubińskiej. Później było tylko bardziej rozrywkowo: Momu i Banjaluka. Kuba zdradził nam, że magia tych miejsc tkwi w tym, że nigdy nie wie, co go tutaj czeka: muzyka na żywo, uliczny teatr, amatorskie występy cyrkowe, czy spontaniczny koncert. Ostatecznie była rowerowa przejażdżka i piknik!

Zdjęcia: Łukasz Dziewic
Model: Jackob Buczyński
Produkcja: DaWanda.pl

FSGDDSG.jpgUntitled collasgtfhge.jpgdzfvsdg.jpggsdfgsdh.jpgdsafagr.jpgrrety.jpgsdfasf.jpgeferfserf.jpgefsg.jpgdfdg.jpggfgf.jpgdfds.jpggsdsfhg.jpg

DaWanda.pl i Disney realizują projekt inspirowany Myszką Minnie

DaWanda.pl - platforma z unikalnymi produktami handmade i pomysłami DIY – we współpracy z Disneyem realizuje kampanię promującą jedną z kultowych disneyowskich postaci i prawdziwą ikonę stylu - Minnie. Osią projektu jest konkurs organizowany przez DaWandę z główną nagrodą w postaci wyjazdu zwycięzcy na London Fashion Week Festival (22-24.09).
7 skórzanych plecaków nie tylko do szkoły - najnowszy trend jesieni

Każda moda zatacza koło. Mamy globalny powrót do lat 90., więc wracają też skórzane plecaki. W stylu miejskim zastępują torby na ramię, a w szkole sportowe plecaki. I całe szczęście, bo dobrze wykonany, skórzany plecak przetrwa wiele lat, nie tylko w służbie edukacji ;).