Claudia Helming na Imagination Day 6

8 listopada w Warszawie podczas 6 edycji Cannes Lions Imagination Day założycielka oraz CEO DaWandy - Claudia Helming - pojawiła się w gronie najbardziej inspirujących i kreatywnych prelegentów, którzy inspirowali do poszukiwania odpowiedzi na ważne pytania dla przemysłu kreatywnego nie tylko w Polsce, ale i na świecie.

DaWanda-imagination-day.jpg
Seminaria podczas Imagination Day prowadzone były przez międzynarodowych gości. Na scenie pojawili się ludzie z wizją i pasją: dyrektorzy kreatywni wiodących agencji, prelegenci międzynarodowych festiwali reklamowych, ale też wyjątkowo inspirujący indywidualni twórcy i artyści z dziedzin okołoreklamowych, takich jak: technologia, sztuka, digital, muzyka, film czy fotografia. Claudia Helming opowiedziała 10-letnią historię DaWandy, ale też zwróciła szczególną uwagę na trend DIY, który odradza się w obliczu znudzenia masową produkcją i nadmiernym konsumpcjonizmem.

DaWanda.pl realizuje kampanię świąteczną video w Internecie

DaWanda.pl - platforma z produktami handmade - wystartowała z kampanią brandingową #handmadewprezencie z wykorzystaniem czterech filmów, w których twórcy i projektanci pokazują swoje pracownie oraz proces powstawania prezentu handmade. Wszelkie działania promocyjne dotyczące filmów obejmują przede wszystkim dwa kanały: YouTube oraz Facebook.
Bernard Potocki stworzy zespół developerski w warszawskim biurze DaWandy

DaWanda.pl - platforma internetowa pośrednicząca w sprzedaży produktów handmade, polskiego designu i niezależnej mody - obchodzi właśnie 5. urodziny. To idealny moment, by jeszcze bardziej wpłynąć na dalszy rozwój marketplace’u. W tym celu powstaje polski zespół deweloperski, którym pokieruje Bernard Potocki - wcześniej współtwórca software house’u Rebased.

Little Lights. Przyjemnie rozświetlona historia.

Markę stworzyli z miłości do prostych rozwiązań i pięknego designu. Pierwsza lampa Little Lights powstała z potrzeby. Patrycja szukała lampy litery dla siebie – ale takiej, która nie tylko będzie ozdobą, ale będzie spełniała także funkcję lampy – dawała przyjemne światło, przy którym można np. poczytać. Na początku był to sposób na wolny czas. Teraz to młoda, rozwijająca się marka, która sprawia małym i dużym klientom wiele przyjemności. Sami zobaczcie te słodkie wzory i spróbujcie się nie zakochać!