Claudia Helming na Imagination Day 6

8 listopada w Warszawie podczas 6 edycji Cannes Lions Imagination Day założycielka oraz CEO DaWandy - Claudia Helming - pojawiła się w gronie najbardziej inspirujących i kreatywnych prelegentów, którzy inspirowali do poszukiwania odpowiedzi na ważne pytania dla przemysłu kreatywnego nie tylko w Polsce, ale i na świecie.

DaWanda-imagination-day.jpg
Seminaria podczas Imagination Day prowadzone były przez międzynarodowych gości. Na scenie pojawili się ludzie z wizją i pasją: dyrektorzy kreatywni wiodących agencji, prelegenci międzynarodowych festiwali reklamowych, ale też wyjątkowo inspirujący indywidualni twórcy i artyści z dziedzin okołoreklamowych, takich jak: technologia, sztuka, digital, muzyka, film czy fotografia. Claudia Helming opowiedziała 10-letnią historię DaWandy, ale też zwróciła szczególną uwagę na trend DIY, który odradza się w obliczu znudzenia masową produkcją i nadmiernym konsumpcjonizmem.

DaWanda.pl i Disney realizują projekt inspirowany Myszką Minnie

DaWanda.pl - platforma z unikalnymi produktami handmade i pomysłami DIY – we współpracy z Disneyem realizuje kampanię promującą jedną z kultowych disneyowskich postaci i prawdziwą ikonę stylu - Minnie. Osią projektu jest konkurs organizowany przez DaWandę z główną nagrodą w postaci wyjazdu zwycięzcy na London Fashion Week Festival (22-24.09).
Jackob Buczynski x DaWanda.pl: #niejestemmasowymproduktem

...i wybieram to, co wyjątkowe. W czasach kiedy półki i wieszaki uginają się pod ciężarem masowo wytwarzanych produktów na wartości zyskują rzeczy wytworzone przez rzemieślników, ale i nas samych, nawet zupełnie amatorsko. Wielki powrót DIY (Do-It-Youself), łączącego w sobie idee recyklingu, upcyklingu a nawet coraz bardziej popularnego ruchu no waste, to dowód potwierdzający, że społeczeństwo zmęczyło się wreszcie bezduszną ‘masówką’.  #niejestemmasowymproduktem to inicjatywa Jackoba Buczynskiego - blogera, który poza stylistyczną smykałką i zamiłowaniem do lumpeksów odkrył w sobie również talent twórczy, zgrabnie łącząc te dwa tematy. I tak właśnie po wielu próbach i błędach, zarwanych nocach i testach na znajomych, powołał do życia swoją autorską markę z wyjątkowym asortymentem.
DaWanda na Targach Warsaw Home 2016

Ponad 200 wystawców, prelekcje ekspertów ze świata designu, wystawy i kultowe projekty Oskara Zięty - tak wyglądał nasz weekend na targach Warsaw Home, które objęliśmy patronatem medialnym.
DaWanda wystartowała z kampanią telewizyjną

DaWanda.pl - platforma internetowa z autorskim designem, modą oraz produktami od polskich twórców i projektantów - wystartowała z kampanią telewizyjną. Cztery tematyczne spoty będzie można zobaczyć m.in. w kanałach TVN, TVN Style, Puls czy Comedy Central. Pierwszy etap kampanii zaczął się 13 października 2016 i potrwa do końca miesiąca.

Little Lights. Przyjemnie rozświetlona historia.

Markę stworzyli z miłości do prostych rozwiązań i pięknego designu. Pierwsza lampa Little Lights powstała z potrzeby. Patrycja szukała lampy litery dla siebie – ale takiej, która nie tylko będzie ozdobą, ale będzie spełniała także funkcję lampy – dawała przyjemne światło, przy którym można np. poczytać. Na początku był to sposób na wolny czas. Teraz to młoda, rozwijająca się marka, która sprawia małym i dużym klientom wiele przyjemności. Sami zobaczcie te słodkie wzory i spróbujcie się nie zakochać!