DaWanda na Targach Warsaw Home 2016

Ponad 200 wystawców, prelekcje ekspertów ze świata designu, wystawy i kultowe projekty Oskara Zięty - tak wyglądał nasz weekend na targach Warsaw Home, które objęliśmy patronatem medialnym.

DSC07964.jpgDSC07998.jpgDSC08012.jpgDSC07999.jpgDSC07989.jpgDSC08004.jpgDSC07957.jpgDSC07972.jpgDSC07977.jpgDSC08008.jpgDSC07982.jpgDSC07976.jpgDSC07981.jpgDSC07980.jpgDSC07975.jpg
Międzynarodowe targi wyposażenia wnętrz odbyły się 21-23 października w nowym centrum konferencyjno - wystawienniczym PTAK Warsaw Expo. Przekrój wystawców był bardzo szeroki - od designerskiego oświetlenia po duńskie wzornictwo, kafle ceramiczne z autorskiej pracowni czy unikalne w formie meble z litego drewna. Mnóstwo dodatków do domu i stylowo zaaranżowane stoiska były świetną inspiracją dla architektów wnętrz, którzy brali udział w Archi Day - wydarzeniu towarzyszącemu targom.

Wystawa projektów Oskara Zięty - architekta i projektanta znanego na całym świecie z opatentowania nowoczesnej technologii obróbki stali była jednym z głównych punktów wydarzenia. Technologia FiDU umożliwia tworzenie obiektów, które wyglądają jakby były nadmuchane niczym balon.

Miłośnicy polskiego wzornictwa mogli podziwiać wystawę “USIĄDŹ PO POLSKU” z kultowymi projektami krzeseł, które trafiły na linię produkcyjną w latach 1941 - 2014. Jednym słowem - działo się!

DaWanda.pl realizuje kampanię świąteczną video w Internecie

DaWanda.pl - platforma z produktami handmade - wystartowała z kampanią brandingową #handmadewprezencie z wykorzystaniem czterech filmów, w których twórcy i projektanci pokazują swoje pracownie oraz proces powstawania prezentu handmade. Wszelkie działania promocyjne dotyczące filmów obejmują przede wszystkim dwa kanały: YouTube oraz Facebook.
Bernard Potocki stworzy zespół developerski w warszawskim biurze DaWandy

DaWanda.pl - platforma internetowa pośrednicząca w sprzedaży produktów handmade, polskiego designu i niezależnej mody - obchodzi właśnie 5. urodziny. To idealny moment, by jeszcze bardziej wpłynąć na dalszy rozwój marketplace’u. W tym celu powstaje polski zespół deweloperski, którym pokieruje Bernard Potocki - wcześniej współtwórca software house’u Rebased.

Claudia Helming na Imagination Day 6

8 listopada w Warszawie podczas 6 edycji Cannes Lions Imagination Day założycielka oraz CEO DaWandy - Claudia Helming - pojawiła się w gronie najbardziej inspirujących i kreatywnych prelegentów, którzy inspirowali do poszukiwania odpowiedzi na ważne pytania dla przemysłu kreatywnego nie tylko w Polsce, ale i na świecie.