DaWanda na Targach Warsaw Home 2016

Ponad 200 wystawców, prelekcje ekspertów ze świata designu, wystawy i kultowe projekty Oskara Zięty - tak wyglądał nasz weekend na targach Warsaw Home, które objęliśmy patronatem medialnym.

DSC07964.jpgDSC07998.jpgDSC08012.jpgDSC07999.jpgDSC07989.jpgDSC08004.jpgDSC07957.jpgDSC07972.jpgDSC07977.jpgDSC08008.jpgDSC07982.jpgDSC07976.jpgDSC07981.jpgDSC07980.jpgDSC07975.jpg
Międzynarodowe targi wyposażenia wnętrz odbyły się 21-23 października w nowym centrum konferencyjno - wystawienniczym PTAK Warsaw Expo. Przekrój wystawców był bardzo szeroki - od designerskiego oświetlenia po duńskie wzornictwo, kafle ceramiczne z autorskiej pracowni czy unikalne w formie meble z litego drewna. Mnóstwo dodatków do domu i stylowo zaaranżowane stoiska były świetną inspiracją dla architektów wnętrz, którzy brali udział w Archi Day - wydarzeniu towarzyszącemu targom.

Wystawa projektów Oskara Zięty - architekta i projektanta znanego na całym świecie z opatentowania nowoczesnej technologii obróbki stali była jednym z głównych punktów wydarzenia. Technologia FiDU umożliwia tworzenie obiektów, które wyglądają jakby były nadmuchane niczym balon.

Miłośnicy polskiego wzornictwa mogli podziwiać wystawę “USIĄDŹ PO POLSKU” z kultowymi projektami krzeseł, które trafiły na linię produkcyjną w latach 1941 - 2014. Jednym słowem - działo się!

Bernard Potocki stworzy zespół developerski w warszawskim biurze DaWandy

DaWanda.pl - platforma internetowa pośrednicząca w sprzedaży produktów handmade, polskiego designu i niezależnej mody - obchodzi właśnie 5. urodziny. To idealny moment, by jeszcze bardziej wpłynąć na dalszy rozwój marketplace’u. W tym celu powstaje polski zespół deweloperski, którym pokieruje Bernard Potocki - wcześniej współtwórca software house’u Rebased.
DaWanda.pl i Disney realizują projekt inspirowany Myszką Minnie

DaWanda.pl - platforma z unikalnymi produktami handmade i pomysłami DIY – we współpracy z Disneyem realizuje kampanię promującą jedną z kultowych disneyowskich postaci i prawdziwą ikonę stylu - Minnie. Osią projektu jest konkurs organizowany przez DaWandę z główną nagrodą w postaci wyjazdu zwycięzcy na London Fashion Week Festival (22-24.09).
Jackob Buczynski x DaWanda.pl: #niejestemmasowymproduktem

...i wybieram to, co wyjątkowe. W czasach kiedy półki i wieszaki uginają się pod ciężarem masowo wytwarzanych produktów na wartości zyskują rzeczy wytworzone przez rzemieślników, ale i nas samych, nawet zupełnie amatorsko. Wielki powrót DIY (Do-It-Youself), łączącego w sobie idee recyklingu, upcyklingu a nawet coraz bardziej popularnego ruchu no waste, to dowód potwierdzający, że społeczeństwo zmęczyło się wreszcie bezduszną ‘masówką’.  #niejestemmasowymproduktem to inicjatywa Jackoba Buczynskiego - blogera, który poza stylistyczną smykałką i zamiłowaniem do lumpeksów odkrył w sobie również talent twórczy, zgrabnie łącząc te dwa tematy. I tak właśnie po wielu próbach i błędach, zarwanych nocach i testach na znajomych, powołał do życia swoją autorską markę z wyjątkowym asortymentem.
Claudia Helming na Imagination Day 6

8 listopada w Warszawie podczas 6 edycji Cannes Lions Imagination Day założycielka oraz CEO DaWandy - Claudia Helming - pojawiła się w gronie najbardziej inspirujących i kreatywnych prelegentów, którzy inspirowali do poszukiwania odpowiedzi na ważne pytania dla przemysłu kreatywnego nie tylko w Polsce, ale i na świecie.

Claudia Helming na Imagination Day 6